DEZINFECTAREA MAINILOR PRIN METODE NATURALE

Dezinfectarea mainilor –  reteta homemade

Spălarea mâinilor este mai mult decât o condiție obligatorie pentru igiena de zi! A devenit o armă la îndemâna noastră pentru a lupta împotriva amenințării noului virus. După spălări repetate ale mâinilor, însă, pielea devine sensibilă și uscată, iar la contactul cu produsele de curățare/dezinfectare, suferim de usturime și mâncărime.

Produsele dezinfectante din comerț sunt eficiente împotriva bacteriilor și virușilor, dar neprietenoase cu pielea, din cauza ingredientelor de sinteză pe care le conțin.
Avem, însă, posibilitatea de a ne crea prorpiile geluri dezinfectante, acasă. Potențialul dezinfectant, antibacterian și antiviral al uleiurilor esențiale a fost dovedit prin intermediul a nenumărate cercetări, așa că este atât de simplu să dispunem, astăzi, de efectul uleiurilor esențiale la noi acasă.
Iată cum putem realiza propriile produse dezinfectante pentru mâini, cu ajutorul uleiurilor esențiale, protejându-ne, în același timp, și pielea.
INGREDIENTE :
– ulei esențial Arbore de ceai
– ulei esențial Cimbru sau Lavandă
– ulei esențial Lămâie
– gel de aloe (cules din frunze de aloe, dacă aveți în casă sau cumpărat online de aici)
– opțional – glicerină vegetală
MOD DE PREPARARE
1. Colectăm partea cărnoasă din frunzele de aloe vera* sau, dacă nu avem o astfel de plantă în casă, turnăm 50 ml gel organic de Aloe Vera într-un recipient din plastic sau sticlă.
2. Adăugăm
– 15 picăruri ulei esențial Arbore de Ceai Essevita
– 10 picături ulei esențial Cimbru sau Lavandă
– 15 picături ulei esențial de lămâie Essevita
3. Optional se pot adăuga 15 ml de glicerina vegetală.
Amestecați totul si turnați gelul într-o sticluță potrivită. Dezinfectați mâinile ori de câte ori este necesar, mai ales când sunteți în afara casei și nu aveți acces la apă caldă și săpun.
*Dacă optați pentru partea cărnoasă a plantei de aloe, atunci aceasta trebuie amestecata cu 50 ml apă și apoi mixată într-un blender.
BENEFICII
Gelul de aloe vera – hidratează și hrănește pielea mâinilor și împiedică uscarea excesivă a acesteia.
Uleiul esențial de Arbore de ceai – puternic efect antibacterian și combate marea majoritate a tipurilor de infecții, atât virale, microbiene cât și fungice.
Uleiul esențial de Cimbru – recomandat pentru stimularea sistemului imunitar şi poate ajuta la ameliorarea simptomelor de gripă şi răceală, a bolilor infecţioase.
Uleiul esențial de Lavanda – conține un procent ridicat de antioxidanți care pot elimina radicalii liberi din piele. Este puternic antibacterian, cu efect regenerant asupra pielii.
Uleiul esențial de lămâie – datorită proprietăţilor detoxifiante şi antiseptice, uleiul de lămâie ajută la curăţarea pielii și la evitarea deshidratării acesteia. Are o acţiune stimulatoare asupra sistemului imunitar, prin creşterea capacităţii de luptă a organismului împotriva febrei.
MENTIUNI
Puteți utiliza și alte combinații de uleiuri esențiale în prepararea propriului dezinfectant de mâini. Mai jos, vă oferim lista uleiurilor esențiale cu potențial antiviral și antibacterian foarte mare.
Uleiurile esențiale enumerate mai jos sunt doar câteva dintre numeroasele uleiuri esențiale care au proprietăți dezinfectante precum antibacteriene, antivirale, antimicrobiene, antifugale, antiseptice și dezodorizante:
• arbore de ceai
• lavandă
• geraniu
• lămâie
• portocale
• eucalipt
• rozmarin
• cimbru
• mentă