MODALITĂȚI DE UTILIZARE A ULEIURILOR ESENȚIALE ESSEVITA

Folosite în mod corect, uleiurile esențiale pot fi un instrument vindecător foarte puternic și, în același timp, delicat.
Exită metode variate și deopotrivă, plăcute, de a ne bucura de beneficiile uleiurilor esențiale. În funcție de efectele pe care dorim să le obținem, de la simpla stare de bine până la ameliorarea sau dispariția unei dureri.
Inhalare. Aceasta se poate face prin:
difuzare (3-4 picături/difuzare). Se recomandă utilizarea difuzoarelor cu aer rece (nu a acelora care folosesc lumânări, pentru a încălzi cuva cu ulei, deoarece căldura distruge structura moleculară a uleiului esențial terapeutic și îi reduce din beneficiile terapeutice). Proprietățile antibacteriene, antivirale și antiseptice ale uleiurilor vor anihila bacteriile din aer, rămânând active pentru câteva ore. Dincolo de acțiunea benefică asupra stării emoționale, s-a dovedit științific că uleiurile esențiale, odată difuzate în aer, reduc concentrația de chimicale și metale grele din aer.
crearea propriului spray de cameră, folosind o sticlă cu pulverizator, apă și câteva picături de ulei esențial (5-6 picături de ulei esențial la fiecare 50 ml apă). Odată pulverizat în aer, uleiul esențial este transformat în vapori, care se împrăștie în cameră și purifică aerul, acționând împotriva germenilor.
– adăugarea câtorva picături de ulei în accesorii speciale (medalioane, brățări, cercei, din materiale care absorb lichidul și eliberează treptat aroma benefică).
– picurarea a 1-3 picături de ulei esențial pe un șervețel, dischetă de bumbac sau material absorbant și inhalarea aromei direct de pe material.
– adăugarea a 1-2 picături de ulei esențial într-o cană/castron cu apă fierbinte, apoi inhalarea vaporilor. Nu trebuie, însă, uitat faptul că temperatura ridicată poate reduce din beneficiile uleiului esențial.
– plasarea unei bucăți de material (șervețel, dischetă de bumbac) pe care s-au îmbibat câteva picături de ulei esențial în fața unui ventilator. Acest lucru va împrăștia aroma uleiului în toată încăperea.
Uleiurile Essevita pot fi adăugate în apa din cadă, înainte de fiecare baie (3-5 picaturi), această metodă având beneficii deopotrivă pentru piele și starea de bine, prin inhalarea vaporilor. În funcție de uleiurile alese, puteți obține relaxarea simțurilor, ameliorarea durerilor musculare, a crampelor stomacale sau chiar a migrenelor.
Compresele calde sau reci (3-4 picături de ulei esențial, amestecate în 50 ml apă caldă sau rece, în care scufundați o pânză curată, de bumbac) sunt o metodă foarte eficientă de a beneficia de efectul unui ulei esențial, mai ales în cazul în care doriți efecte rapide (ameliorarea durerilor de cap, a durerilor musculare, articulare, menstruale sau a neplăcerilor digestive).
Aplicații locale:
– În cazul în care aplicarea unei comprese nu vă este la îndemână, puteți apela la aplicarea locală, prin amestecul rapid a unei cantități mici de ulei esențial Essevita (2-3 picături) în 5-10 ml de ulei de bază și masarea pe locul dureros.
– În ceea ce privește utilizarea frecventă a uleiurilor Essevita, recomandăm diluarea acestora (sau aplicarea direct din roll-on) pe încheieturi, tâmple, frunte, ceafă, șira spinării, ombilical și în talpă.
– Este recomandată aplicarea în straturi a uleiurilor esențiale, mai degrabă decât mixul acestora. Aplicarea în straturi înseamnă aplicarea, pe rând, a fiecărui ulei esențial dorit, masarea acestuia, apoi aplicarea următorului ulei și, din nou, masarea acestuia pentru pătrunderea rapidă în pori.
Preso-punctură, prin masarea uleiurilor diluate pe punctele reflexe din talpa, în zonele aferente organelor din corp. Masarea se face prin mișcări circulare, fără presiune.
Îngrijire personală – prin adăugarea uleiurilor esențiale în produsele cosmetice (creme de față, corp, șamponuri sau balsamuri).
Îngrijirea locuinței – de asemenea, prin adăugarea câtorva picături de ulei esențial sau blend în produsele de curățenie.
Pentru mai multe informații, accesați submeniul Rețete al site-ului.